کشورهای آفریقایی عضو شورای امنیت نژادپرستی در مرزهای اوکراین

نیویورک – ایرنا- نمایندگان سه کشور آفریقایی در شورای امنیت سازمان ملل شامل کنیا، غنا و گابن در جلسه عصر دوشنبه این شورا در نیویورک، تبعیض و نژاد پرستی علیه شهروندان آفریقایی را در مرز اوکراین محکوم کردند.


مارتین کیمانی، سفیر کنیا در سازمان ملل عصر دوشنبه به وقت محلی گفت: در شرایط اضطراری که هم اکنون در جریان است، گزارش‌های نگران‌کننده‌ درباره رفتار نژادپرستانه با آفریقایی‌ها و افراد آفریقایی‌تبار که به دنبال فرار از اوکراین به سوی  یک مکان امن هستند، منتشر شده است.


وی تصریح کرد رسانه ها این حوادث وحشتناک را پوشش می دهند و چندین کشور بدرفتاری با شهروندان خود را تایید کرده اند. ما شدیدا این نژادپرستی را محکوم می کنیم و معتقدیم که این نژادپرستی به روح همبستگی که امروزه به شدت به آن نیاز است آسیب می رساند.


وی افزود: بدرفتاری با مردم آفریقایی تبار در مرزهای اروپا، چه با آفریقایی‌هایی که از اوکراین فرار می‌کنند و چه با کسانی که از دریای مدیترانه عبور می‌کنند باید فوری متوقف شود.


کارولین اوپونگ انتیری، معاون سفیر غنا در سازمان ملل متحد نیز  در اظهارات خود خواستار تسهیل خروج “بدون تبعیض”  از اوکراین و ارائه کمک های بشردوستانه به متقاضیان از جمله مراقبت های پزشکی مطابق با اصول انسانیت و بی طرفی شد.

سفیر سازمان ملل از  کشور گابن گزارش های نژادپرستی در مرزهای اوکراین را غیرقابل قبول خواند.


میشل خاویر بیانگ سفیر  گابن در سازمان ملل گفت: ما خواستار احترام به کرامت و رفتار عادلانه با همه مردم در شرایط بحرانی هستیم. این فرصتی برای کشور من است تا درخواست اتحادیه آفریقا برای احترام به قوانین بین المللی را یاداوری کند. این قوانین مستلزم رفتار برابر با همه افرادی است که از مرزهای بین المللی در مناطق درگیری عبور می کنند.


ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه دوشنبه ۲۱ فوریه/۲ اسفندماه با انتقاد از بی‌توجهی غرب به نگرانی‌های امنیتی مسکو اعلام کرد که کشورش استقلال جمهوری‌های خلق دونتسک و لوگانتسک را به رسمیت می‌شناسد و در کاخ کرملین قراردادهای همکاری و دوستی را با سران این جمهوری‌ها امضا کرد.


پوتین بامداد پنجشنبه ۲۴ فوریه/۵ اسفند ماه در یک سخنرانی در تلویزیون ملی روسیه، از اقدام نظامی در دونباس خبر داد و از نیروهای اوکراینی خواست سلاح‌های خود را زمین بگذارند و به خانه‌های خود بروند.


به دنبال حمله نیروهای روسیه به اوکراین، این جنگ اکنون وارد ششمین روز خود شده و همزمان با ادامه آتش جنگ، سیل واکنش های جهانی به این رویداد همچنان ادامه دارد و فشارهای دیپلماتیک و تهدیدها و تحریم‌های بین المللی علیه روسیه درحال افزایش است.


بسیاری از کشورهای جهان از جمله کشورهای اروپایی و آمریکا بلافاصله این اقدام روسیه را به عنوان جنگی علیه اوکراین، محکوم و فشارهای مضاعف دیپلماتیک و اقتصادی خود بر روسیه را آغاز کرده اند.




مطالب مرتبط